oeps... verkeerd, graag terug naar

Club Colette

J’aime être gourmande.
Colette

Vrijdag 6 december 19.30 uur: SINTERKLAASSPECIAL

Aperitief met een blik op Spanje

Gambas al ajillo

Eend met mandarinnen, kroketjes en 

Dame Blanche met speculooscrumble

Queso Manchego

aangepaste wijnen

(menuprijs + € 2,5)

Vrijdag 13 december 19.30 uur

Aperitief van de plank

Pompoensoep met sherry

Kalfstong met madeirasaus en erwtjes

Crème brulée

aangepaste wijnen

Colette werd geboren als jongste van vier kinderen. Twee van hen waren geboren in het eerste huwelijk van haar moeder, Adèle Eugénie Sidonie Landoy, en twee in haar tweede huwelijk, met de belastingontvanger (en voormalig officier) Jules-Joseph Colette. Haar vroege jeugd werd sterk beheerst door haar wilskrachtige moeder, met wie ze altijd briefcontact bleef houden en die als “Sido” terugkeert in haar latere autobiografische romans.

In 1893 trad Colette in het huwelijk met de veel oudere romancier en literatuurcriticus Henry Gauthier-Villars (Willy) en vestigde zich in Parijs. Het betekende voor Colette het begin van een literaire carrière, maar ook het verlies van de contacten met haar moeder en de natuur, die ze haar leven lang in haar literaire werk zal terugzoeken.

Het bijzondere literaire talent van Colette werd al snel door haar man onderkend. Op zijn aandringen schreef ze een aantal autobiografische romans over haar schooljaren, die onder zijn eigen naam “Willy” werden gepubliceerd. Zo ontstonden tussen 1900 en 1903 haar vier min of meer autobiografische Claudine-romans. De serie was onmiddellijk een groot succes, mede door talrijke erotische taferelen, en werd spoedig ook op toneel vertolkt. Kort na het schrijven van de laatste Claudine-roman liet Colette zich van haar man scheiden, onder andere vanwege zijn ontrouw en onenigheid over de auteursrechten. De teleurstelling over haar gestrande huwelijk verwerkt ze later in La Retraite sentimentale (1907), waarin ze met weemoed terugblikt op haar verloren jeugd.

Daarnaast schrijft ze ook een kookboek.

Reserveren kan je hieronder of op +32 475 380 146

2 + 5 =

The Winestore

Brugsestraat 29
8020 Oostkamp

T. +32 478 380 146
info@tire-bouchon.be

MA – DI
enkel op afspraak

WOE
12.30 - 18.00

DO
9.00 - 17.00

Vrij
12.30 - 16.30

Zat
10.00 - 17.00

Geef ons een belletje!

Heb je een vraag? Stel ze maar !